- 1 dl vode
- 1 dl mleka
- 1 kašika maslinovog ulja
- 400 g brašna
- 1 kašika soli
- 3/4 kašike šećera
- 1 kesica suvog kvasca (7 gr - npr. Dr. Oetker)
Staviti sastojke u posudu sledećim redosledom: voda, mleko, maslinovo ulje i brašno. Sa jedne strane sipati so, sa druge šećer, a u treći ćošak dodati suvi kvasac (bitno je samo da kvasac ne dođe u dodir ni sa jednom namirnicom osim sa brašnom). Uključiti program za mešenje testa (dough). Na kraju programa nadošlo testo izvaditi iz posude, staviti u nauljenu tepsiju, premazati sosom od paradajza ili kečapom, dodati ono što volite - šunkaricu, pečurke, sir, masline itd. i peći na 200 C oko 20-25 minuta.
P.S: Ja na picu ne stavljam kečap, već uzmem paradajz pelat od 400 g, dodam 1 veliku kašiku origana, 2 češnja izgnječenog belog luka, malo soli i bibera, sve to izmiksam i to je to:)
Dala sam si malo vremena i pogledala vaš blog i recepte, sve mi se jako sviđa, blog je prekrasan, fotografije odlične a recepti super!
ReplyDeleteBit će mi zadovoljstvo pratiti vas.
Lijep pozdrav s mora, Zondra Art