2012/08/14

Osnovni recept za mafine

  • 1 šolja jogurta
  • 2 jajeta
  • 1 šolja šećera
  • 0,5 šolja ulja
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 šolje brašna (od toga polovina može da bude i Graham brašno)
Jogurt izmiksati sa jajima, šećerom i uljem, pa dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo. U ovo testo možete dodati voće po izboru, seckane orahe, lešnike, čokoladu, grožđice, rendanu koru limuna ili pomorandže, cimet ili začine za medenjake, kombinacije su bezbrojne.Smesom puniti papirne korpice do 3/4 visine pa peći mafine na 180 C oko 20 minuta.

P.S: Za merenje sam koristila onu najobičniju šolju od jogurta od 180 g. Kad pravim voćnu varijantu, voće ne stavljam direktno u testo, nego stavim kašiku-dve testa u korpicu, pa stavim malo voća, pa opet testo i voće. Ovi mafini na slici su sa višnjama, u testo sam stavila i malo rendane limunove korice. 

No comments:

Post a Comment