2009/06/18

Šlag torta sa malinama


  • 500 g šlaga
  • 5 dl mineralne vode
  • 4 kašike šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 300 g mlevenog keksa
  • 500 g malina
  • 100 g seckanih lešnika
  • 3 kesice instant kapućina od vanile
Mikserom umutiti šlag, mineralnu vodu, šećer u vanilin šećer. Umućen šlag podeliti na 3 dela. U prvi deo dodati mleveni keks, u drugi deo dodati maline i seckane lešnike, a u treći deo instant kapućino od vanile i dobro promešati. Kalup za tortu obložiti folijom, pa prvo sipati fil sa mlevenim keksom, zatim fil sa malinama i na kraju fil sa kapućinom. Gotovu tortu staviti u frižider da se stegne.

P.S: Izvor: Dobra hrana, Broj 11, Septembar 2008. U originalnom receptu idu višnje, ali je torta ekstra fina i sa malinama. A može se upotrebiti i neka druga vrsta mekog voća. Pravo osveženje za vruće letnje dane:)

No comments:

Post a Comment