2009/06/23

Ratatuj sa umakom od kiselog mleka



  • 4 paradajza
  • 1 glavica luka
  • 2 paprike
  • 1 plavi patlidžan
  • 2 manje tikvice
  • malo majčine dušice
  • 2 grančice ruzmarina
  • list lovora
  • 2 čena belog luka
  • so
  • biber
  • malo maslinovog ulja
Za umak:
  • 150 ml kisele pavlake
  • 3 kašike kiselog mleka
  • 3 kašike seckanog peršuna
  • 2 čena belog luka
Iseći paradajz, luk, paprike i plavi patlidžan nakrupno. Tikvice iseći na deblje kolutove. Povezati u buketić malo majčine dušice, dve grančice ruzmarina i list lovora, a beli luk (ukupno 4 čena) iseći na listiće. Na malo maslinovog ulja ispržiti plavi patlidžan, dodati luk, tikvice, papriku, pola bleog luka i vezicu sa začinima, i kratko prokrčkati. Umešati paradajz, posoliti, pobiberiti i krčkati dalje poklopljeno oko 30 minuta. Iseckati 3 kašike peršuna i pomešati sa 150 ml kisele pavlake i 3 kašike kiselog mleka. Dodati ostatak belog luka i servirati uz ratatuj kao umak. (Ili sve sastojke za umak samo staviti u blender, kao što sam ja radila).

No comments:

Post a Comment