2011/02/17

Mafini sa cimetom i jabukama


  • 100 g putera/margarina
  • 125 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • rendana kora 0,5 limuna
  • 1 kašičica cimeta
  • 2 jajeta
  • 2 kašike mleka
  • 200 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 2 jabuke (oko 250 g)
Penasto umutiti puter, šećer i vanilin šećer. Dodati rendanu limunovu koru, cimet, jaja i mleko, a na kraju umešati i brašno pomešano sa praškom za pecivo. U smesu dodati oljuštene, i na kockice isečene jabuke. Sve to dobro promešati i sipati u kalupčiće za mafine. Peći na 180 C oko 25 minuta.
Izvor: Dr. Oetker

2 comments:

  1. Predivno stvarno :) Gde nalazis sve te divne korpice za mafine? :)

    ReplyDelete
  2. Super recept,vjerovali ili ne idem sad napraviti vaše mafine i kasnije javim kako su mi ispali:)
    Sastojci su super, jabuka i cimet, njamii!:)
    Pozdrav.

    ReplyDelete