2011/02/28

Rolat sa marmeladom


  • 4 jajeta
  • 4 kašike šećera
  • 4 kašike oštrog brašna
  • rendana kora limuna
  • pekmez od kajsija
Mikserom umutiti sneg od belanaca, dodati šećer i mutiti dalje sve dok masa ne postane skroz čvrsta. Smanjiti brzinu mikser, pa dodati jedno po jedno žumance. Brašno i limunovu koru umešati kapikom. Smesu izliti u veću tepsiju obloženu papirom za pečenje. Peći u rerni na 200 C oko dvadesetak minuta. Pečeno testo izručiti na mokru platnenu salvetu i uviti ga u rolat. Kad se ohladi, razviti ga, premazati pekmezom, ponovo urolati, i seći na šnite.

3 comments:

  1. Odličan recept dugo ga nisam jela!
    Lijep pozdrav.

    ReplyDelete
  2. Ova slika me je totalno osvojila! Ovo često pravimo kod kuće! Prekrasno!

    ReplyDelete