- 3,3 dl vode
- 450 g brašna
- 1 kašika soli
- 1 kašika pšeničnog glutena
- 1 kesica suvog kvasca (npr. Dr. Oetker)
- semenke suncokreta, lana, susama (ukupno oko 90 g)
Sastojke stavljati u pospudu od mini pekare napisanim redosledom. Hleb peći na osnovnom (basic) programu, izručiti ga iz posude, sačekati nekih pola sata da se ohladi i seći na kriške.
Nikada nisam čula za pšenični gluten kao proizvod koji može da se kupi. Divan hleb!
ReplyDeleteDraga Jelena, i ja sam ga sad prvi put koristila, i jako sam zadovoljna sa krajnjim rezultatom:) Inače koliko sam shvatila, brašno za hlebove i peciva sadrži više glutena od običnog brašna, tako da uz dodavanjem glutena u obično brašno, hleb će ispasti baš kao iz pekare:)Pozdrav:)
ReplyDeleteodlično kruh izgleda, no nisam nikad dodavala gluten tako da ne znam razliku no probat ću jednom prilikom da vidim razliku
ReplyDelete