2010/09/03

Mafini sa ribizlama

  • 2 jaja
  • 125 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 2,5 dl mleka
  • 300 g brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 8 kašika ulja
  • 300 g ribizla


Jaja izmiksati sa šećerom i vanilin šećerom, dodati mleko, brašno pomešano sa praškom za pecivo, a na kraju umešati ulje i dve trećine ribizla. Testo podeliti u kalupe za mafine i posuti preostalim voćem. Mafine peći na 175 C do zlatnožute boje (nisam tačno merila, ali nekih 30-35 minuta).

9 comments:

  1. Jao, divno su ispali, bas super izgledaju :)

    ReplyDelete
  2. Hvala, Taša:)Recept je inače iz kuvara Kolači za svaku prigodu, koji mi je muž poklonio na letovanju, a ja sam jedva čekala da stignemo kući pa da se bacim na pečenje kolača:)))

    ReplyDelete
  3. odlični su, volim u svim verzijama

    ReplyDelete
  4. Ma moram da ih probam :) Samo mi reci jesi li koristila suve ribizle?

    ReplyDelete
  5. Ne, koristila sam zamrznute ribizle (ali sam sačekala da se odmrznu, dobro sam ih ocedila da mi testo ne bude gnjecavo). Slobodno ih probaj, stvarno se smućkaju za pet minuta, a ostatak posla će rerna odraditi:)Super je varijanta i sa borovnicama, kupinama ili bilo kojim bobicastim vocem:)

    Ljubac

    ReplyDelete
  6. Mmmmm, obavezno cu da probam :) Kada vidim sliku kao da osetim kako mirisu.
    Imam jos jedno pitanje, izvini sto dosadjujem :) Jel to kolicina za 12 mafina, jer bih ja napravila taj jedan pleh.

    ReplyDelete
  7. Draga, od ove kolicine mi je izaslo 16 mafina, znaci nesto vise od jednog pleha. Ljubim te!

    ReplyDelete
  8. Hvala puno draga, jedva cekam da ih probam :*

    ReplyDelete