2010/05/06

Zelena musaka



  • 1 kg spanaća
  • 500 g mlevenog mesa
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 češnja belog luka
  • vegeta
  • so
  • biber
  • peršunov list
  • 1 šolja pirinča
  • 3 dl mleka
  • 2 kašike brašna
  • jogurt/kisela pavlaka
Spanać oprati, odseći mu drške i probariti u vodi. Spanać ocediti pa ga iseći na široke rezance. Posebno prodinstati 2 glavice crnog luka, dodati izgnječen beli luk, mleveno meso, vegetu, malo soli i bibera i sitno iseckan peršun. Skuvati pirinač, ocediti ga, pa ga dodati u masu sa mlevenim mesom. Dodati i spanač i sve zajedno dobro promešati. U mleko dodati 2 kašike brašna, dobro promešati da ne bude grudvica, i preliti preko mase sa pirinčem, spanaćem i mlevenim mesom. Dobro promešati i sve to sipati u vatrostalnu posudu. Staviti u rernu zagrejanu na 200C i zapeći nekih pola sata. Uz zelenu musaku poslužiti jogurt ili pavlaku.

1 comment:

  1. Obozavam musaku, ova izgleda jako ukusno. Nisam nikada pravila sa spanacem.
    Pozdrav :)

    ReplyDelete