- 1 kg spanaća
- 500 g mlevenog mesa
- 2 glavice crnog luka
- 2 češnja belog luka
- vegeta
- so
- biber
- peršunov list
- 1 šolja pirinča
- 3 dl mleka
- 2 kašike brašna
- jogurt/kisela pavlaka
Spanać oprati, odseći mu drške i probariti u vodi. Spanać ocediti pa ga iseći na široke rezance. Posebno prodinstati 2 glavice crnog luka, dodati izgnječen beli luk, mleveno meso, vegetu, malo soli i bibera i sitno iseckan peršun. Skuvati pirinač, ocediti ga, pa ga dodati u masu sa mlevenim mesom. Dodati i spanač i sve zajedno dobro promešati. U mleko dodati 2 kašike brašna, dobro promešati da ne bude grudvica, i preliti preko mase sa pirinčem, spanaćem i mlevenim mesom. Dobro promešati i sve to sipati u vatrostalnu posudu. Staviti u rernu zagrejanu na 200C i zapeći nekih pola sata. Uz zelenu musaku poslužiti jogurt ili pavlaku.
Obozavam musaku, ova izgleda jako ukusno. Nisam nikada pravila sa spanacem.
ReplyDeletePozdrav :)