- 3 jajeta
- 1 šolja šećera
- 1 šolja mleka
- 2 šolje brašna
- 1 šolja rogača
- 5 kašika ulja
- 5 kašika ruma
- 1 prašak za pecivo
- rendana kora 1 limuna
I još treba:
- prah šećer za posipanje
- malo maskarpone sira
- jagode za ukrašavanje
Žumanca penasto umutiti sa šećerom, dodati mleko, ulje, rum, rendanu koru jednog limuna, brašno i prašak za pecivo. Napraviti čvsrt sneg od belanaca i umešati u prethodnu smesu. Ovako dobijenu masu izručiti u podmazan, brašnom posut pleh i peći na 200C oko 25 minuta. Izvaditi kolač iz rerne, seći na kocke, posuti prah šećerom, i na svako parče kolača staviti malo maskarpone sira i pola jagode.
P.S: Recept je sa kesice rogača (Franckov rogač). Kolač je fin, ali mi je sutradan postao malo suv, tako da ću sledeći put dodati 2-3 rendane jabuke ili ubaciti 1-2 banane da bude sočniji.
No comments:
Post a Comment