- 2 dl mleka
- 2-3 kašike šećera
- 2 žumanceta
- 100 g prah šećera
- 250 g maskarpone sira
- 100 g bele čokolade
- 2 dl ulupane slatke pavlake
- 300 g jagoda+za ukrašavanje
- oko 350 g piškota
U 2dl toplog mleka dodati 2-3 kašike šećera i promešati da se šećer istopi. Žumanca mikserom umutiti sa prah šećerom, umešati maskarpone sir i ulupanu slatku pavlaku, a na kraju i otopljenu belu čokoladu. Kalup za komišbrot obložiti providnom folijom. Piškote umakati a mleko i njima obložiti kalup. Na piškote naneti polovinu fila, a po sredini "naglavačke"poređati oprane jagode. Sve to prekriti drugom polovinom fila, pa kolač "zatvoriti"preostalim piškotama (takođe namočene u mleko).Kolač ostaviti u frižider na par sati da se stegne, pa ga ukrasiti jagodama i poslužiti.
P.S: Izvor: Nok lapja konyha, maj / 2010
Obožavam Tiramisu, a verovatno je još bolji s jagodama. Njam, njam!
ReplyDeleteZaboravila sam da dodam,dobro je sto nema svezih,zivih jaja u testu...:)tj filu.
ReplyDeleteHvala, drage moje:)
ReplyDeletePrelepo izgleda, ne sumnjam da je mnogo ukusno :)
ReplyDelete