2010/05/06

Jogurt torta sa malinama


  • 6 dl čvrstog jogurta
  • 10 kašika šećera
  • 3 kašike želatina
  • 3 dl slatke pavlake
  • 200 g malina
Jogurt, šećer i želatin dobro promešati i zagrejati na ringli, da masa bude topla ali paziti da ne provri. Skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi. U ohlađenu masu umešati maline i ulupanu slatku pavlaku. Smesu sipati u kalup i staviti u frižider na par sati da se skroz stegne.

P.S: Iz praktičnih razloga, najbolje je da se kalup obloži prozirnom folijom kako bi se torta lakše izvdila. Ako se ne koristi prozirna folija, onda kalup treba da se stavi u toplu vodu na par minuta pa tek onda izvaditi tortu. (Ja sam koristila silikonski kalup za kuglof)

3 comments:

  1. Ja bih ovo pravila ali bez želatine. Nekako se ne mogu natjerati na nju!

    ReplyDelete
  2. Napravila sam ovu jogurt tortu :)
    Ma este teszteljük :)

    ReplyDelete
  3. Ovo mora da je fantasticno i osvezavajuce. Svaka cast na receptu :)

    ReplyDelete