- 6 dl čvrstog jogurta
- 10 kašika šećera
- 3 kašike želatina
- 3 dl slatke pavlake
- 200 g malina
Jogurt, šećer i želatin dobro promešati i zagrejati na ringli, da masa bude topla ali paziti da ne provri. Skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi. U ohlađenu masu umešati maline i ulupanu slatku pavlaku. Smesu sipati u kalup i staviti u frižider na par sati da se skroz stegne.
P.S: Iz praktičnih razloga, najbolje je da se kalup obloži prozirnom folijom kako bi se torta lakše izvdila. Ako se ne koristi prozirna folija, onda kalup treba da se stavi u toplu vodu na par minuta pa tek onda izvaditi tortu. (Ja sam koristila silikonski kalup za kuglof)
Ja bih ovo pravila ali bez želatine. Nekako se ne mogu natjerati na nju!
ReplyDeleteNapravila sam ovu jogurt tortu :)
ReplyDeleteMa este teszteljük :)
Ovo mora da je fantasticno i osvezavajuce. Svaka cast na receptu :)
ReplyDelete