- 500 g kora za gibanicu
- 5 jaja
- 0,5 l mleka
- 500 g sremskog sira
- 1 dl ulja
- 2 kašičice soli
- 1 prašak za pecivo
Umutiti jaja. Od pola litre mleka odvojiti 5 kašika a preostalo mleko pomešati sa jajima. Dodati izmrvljen sire, so, ulje i prašak za pecivo. Tepsiju premazati uljem i dno prekriti dvema korama. Uzimati koru po koru i svaku uvaljati u fil i blago izgužvanu slagati u pleh. Utrošiti fil i sve kore, sem jdne. Tom, poslednjom prekriti gibanicu i premazati je mlekom. Pleh ubaciti u hladnu rernu. Uključiti rernu na 200C i peći gibanicu oko sat vremena.
Volimo gibanicu, i ja sam pravila :)
ReplyDeleteMost látom, hogy van egy szerb nyelvű gasztroblogod :). Eddig nem is vettem észre.
Hova valósi vagy? Én szabadkai, de már Mo-n élünk.
pussz
E, draga moja, znači i Ti si Vojvođanka, baš mi je drago:)Apukám Novi Sadi, anyukám martonosi, én pedig csókai (ízig-vérig), egy szabadkai férjjel:)))És Szegeden lakunk:)))Puszi Neked!
ReplyDeleteAkkor igazi vegyesfelvágott a városokat illetően :).Mi is szegediek vagyunk :))))
ReplyDelete