- 3,5 dl vode
- 125 g margarina
- 10 kašika šećera
- 5 kašika griza
- 18 kašika mlevenih oraha
- 4 kesice vanilin šećera
- 24 kom Jaffa keksa (2 kutije)
- đus
- 1 list oblande
Prokuvati vodu, šećer i margarin. Kada vri, skinuti s vatre, umešati griz, vratiti na ringlu i kuvati dok se ne zgusne. Kad je masa postala dovoljno gusta, skinuti sa vatre, dodati mlevene orahe i vanilin šećer i dobro promešati.List oblande staviti između dve mokre kuhinjske krpe da omekša. Kad je oblanda dovoljno meka, namazati pola fila, a na fil poređati Jaffa kekse (naizmenično-jedna strana crna, druga žuta) koje smo prethodno umočili u sok od pomorandže. Na Jaffa kekse naneti drugu polovinu fila, urolati i ostaviti da se stegne.
Izvor: Coolinarika
No comments:
Post a Comment