2010/04/08

Rolat od Jaffa keksa



  • 3,5 dl vode
  • 125 g margarina
  • 10 kašika šećera
  • 5 kašika griza
  • 18 kašika mlevenih oraha
  • 4 kesice vanilin šećera
  • 24 kom Jaffa keksa (2 kutije)
  • đus
  • 1 list oblande
Prokuvati vodu, šećer i margarin. Kada vri, skinuti s vatre, umešati griz, vratiti na ringlu i kuvati dok se ne zgusne. Kad je masa postala dovoljno gusta, skinuti sa vatre, dodati mlevene orahe i vanilin šećer i dobro promešati.List oblande staviti između dve mokre kuhinjske krpe da omekša. Kad je oblanda dovoljno meka, namazati pola fila, a na fil poređati Jaffa kekse (naizmenično-jedna strana crna, druga žuta) koje smo prethodno umočili u sok od pomorandže. Na Jaffa kekse naneti drugu polovinu fila, urolati i ostaviti da se stegne.

No comments:

Post a Comment