- 800 g brašna
- 0,5 l mleka
- 1 kašika šećera
- 1 kvasac
- 2 kašike soli
- 2 žumanceta
- 250 g margarina
- 1 jaje
- susam
U 1 dl mlakog mleka dodati kašiku šećera i izmrvljen kvasac. Promešati i sačekati da kvasac proradi. Ostatak mleka isto zagrejati. U posudu sipati mleko, nadošli kvasac, žumanca, 2 kašike soli i brašno, pa zamesiti testo. Posudu prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti nekih 45 minuta da se testo udvostruči. Testo razviti u veliki pravougaonik.
Preko testo narendati margarin iz frižidera.Levu trećinu testa presaviti prema sredini.
Desnu trećinu testa presaviti isto prema sredini.
Pa sad i gornji deo testa,
a na kraju i donji deo.
Testo ponovo rasklagijati u veliki pravougaonik, pa još jednom previti testo na isti način. Testo rastanjiti pa ga iseći na kockice. Kockice poređati u pleh obložen pek papirom. Premazati ih jajetom, posuti susamom, pa peći 5 minuta na 250 C, pa još nekih 10 minuta na 200 C.
Pa sad i gornji deo testa,
a na kraju i donji deo.
Testo ponovo rasklagijati u veliki pravougaonik, pa još jednom previti testo na isti način. Testo rastanjiti pa ga iseći na kockice. Kockice poređati u pleh obložen pek papirom. Premazati ih jajetom, posuti susamom, pa peći 5 minuta na 250 C, pa još nekih 10 minuta na 200 C.
Izvor: Coolinarika
Odlične!! :)
ReplyDeleteSuper su ti ispale draga. Moram da probam ovaj tvoj recept.
ReplyDeletebaš divno izgledaju
ReplyDeleteHvala vam, drage moje:)
ReplyDeleteGagice, samo ti napravi ove pogačice, sigurno se nećeš pokajati:)))
Pravila sam na slican nacin lisnato testo i znam da je fantasticno, a žu-žu izgleda tako primamljivo :)
ReplyDelete