2010/10/18

Žu žu pogačice

  • 800 g brašna
  • 0,5 l mleka
  • 1 kašika šećera
  • 1 kvasac
  • 2 kašike soli
  • 2 žumanceta
  • 250 g margarina
I još treba:
  • 1 jaje
  • susam
U 1 dl mlakog mleka dodati kašiku šećera i izmrvljen kvasac. Promešati i sačekati da kvasac proradi. Ostatak mleka isto zagrejati. U posudu sipati mleko, nadošli kvasac, žumanca, 2 kašike soli i brašno, pa zamesiti testo. Posudu prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti nekih 45 minuta da se testo udvostruči. Testo razviti u veliki pravougaonik.
Preko testo narendati margarin iz frižidera.

Levu trećinu testa presaviti prema sredini.

Desnu trećinu testa presaviti isto prema sredini.


Pa sad i gornji deo testa,


a na kraju i donji deo.



Testo ponovo rasklagijati u veliki pravougaonik, pa još jednom previti testo na isti način. Testo rastanjiti pa ga iseći na kockice. Kockice poređati u pleh obložen pek papirom. Premazati ih jajetom, posuti susamom, pa peći 5 minuta na 250 C, pa još nekih 10 minuta na 200 C.

Izvor: Coolinarika

5 comments:

  1. Super su ti ispale draga. Moram da probam ovaj tvoj recept.

    ReplyDelete
  2. Hvala vam, drage moje:)
    Gagice, samo ti napravi ove pogačice, sigurno se nećeš pokajati:)))

    ReplyDelete
  3. Pravila sam na slican nacin lisnato testo i znam da je fantasticno, a žu-žu izgleda tako primamljivo :)

    ReplyDelete