- 8 svinjskih krmenadli
- 2 kašike senfa
- 2 kašike proprženog susama
- 6 dl juneće supe
- 2 kašike gustina
- 0,5 kašičice belog luka u prahu
- 1 dl belog vina
- 3 kašike pavlake
- 600 g krompira
- ulje za prženje
- vegeta
- biber
Krmenadle začiniti po ukusu i propržiti ih na malo ulja kako bi porumenele. Izvaditi ih i ostaviti na toplom. U masnoći od mesa dodati beli luk u prahu, belo vino, juneću supu i začine po ukusu i kratko prokuvati. U umak dodati proprženi susam, zatim vratiti krmenadle i kratko prodinstati. pred kraj dinstanja umešati i kiselu pavlaku, mešavinu gusitna i malo vode pa kuvati dok se ne dobije željena gustina. Krompir iseći na štapiće i propržiti na vrelom ulju. Krmenadle u sosu od senfa poslužiti uz pomfrit.
Izvor: Dobra hrana, 10/2010
odlično, ja obožavam umake od senfa
ReplyDeleteHvala, Nina:)
ReplyDeleteOvo je sigurno fantasticno, takodje sam ljubitelj umaka od senfa :)
ReplyDelete