- 6 pilećih bataka
- 300 g šapinjona
- 1 glavica crnog luka
- 3 šargarepe
- 6 dl pileće supe od kocke
- 1 veza mladog luka
- 1 veća narandža
- 1 pakovanje šafrana (0,5 g)
- 1 kašičica mlevene paprike
- 150 g pirinča
- ulje
- mešavina začina
- biber
Batake natrljati vegetom i mlevenom paprikom, te propržiti na vrelom ulju. Dodati šargarepu naseckanu na kolutove, i crni luk isečen na kockice. Zaliti sa 3 dl supe i dinstati na umerenoj temperaturi dok meso i povrće ne omekšaju. Dinstano meso izvaditi, a u dinstanu šargarepu i luk dodati šampinjone, mladi luk isečen na kolutove, pirinač, šafran, sok i rendanu koru narandže. Začiniti po ukusu i nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje supe, dok pirinač ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
Izvor: Dobra hrana, 07/2009
No comments:
Post a Comment