Za testo:
- 75 g mladog sira
- 25 g šećera
- 3 kašike mleka
- 3 kašike ulja
- 200 g brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
Za fil:
- 425 g mladog sira
- 3 jajeta
- 1 dl slatke pavlake
- 2 kesice vanilin šećera
- 1 kašika gustina
- 2 kašike griza
- 500 g bresaka
- 2 kašike šećera u prahu za posipanje
Sve sastojke za testo dobro umesiti. Testo rasklagijati, pa ga staviti u podmazan, pobrašnjen okrugli kalup tako da ima i rubove. Za fil izmiksati slatku pavlaku, šećer, vanilin šećer i žumanca, pa dodati sir, gustin pomešan sa grizom, a na kraju i čvrst sneg od ulupanih belanaca. 1/3 fila staviti preko testa. Na fil staviti prepolovljene, očišćene breskve, pa ih prekriti ostatkom fila. Kolač peći u zagrejanoj rerni na 200 C oko 55-60 minuta. Kolač ostaviti još nekih 10 minuta u isključenoj rerni, pa ga tek onda izvaditi. Sačekati da se ohladi pa ga posuti prah šećerom.
obožavam breskve, ovo djeluje jako fino!
ReplyDelete