2010/10/06

Cheese cake sa breskvama


Za testo:
  • 75 g mladog sira
  • 25 g šećera
  • 3 kašike mleka
  • 3 kašike ulja
  • 200 g brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
Za fil:
  • 425 g mladog sira
  • 3 jajeta
  • 1 dl slatke pavlake
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 1 kašika gustina
  • 2 kašike griza
  • 500 g bresaka
  • 2 kašike šećera u prahu za posipanje

Sve sastojke za testo dobro umesiti. Testo rasklagijati, pa ga staviti u podmazan, pobrašnjen okrugli kalup tako da ima i rubove. Za fil izmiksati slatku pavlaku, šećer, vanilin šećer i žumanca, pa dodati sir, gustin pomešan sa grizom, a na kraju i čvrst sneg od ulupanih belanaca. 1/3 fila staviti preko testa. Na fil staviti prepolovljene, očišćene breskve, pa ih prekriti ostatkom fila. Kolač peći u zagrejanoj rerni na 200 C oko 55-60 minuta. Kolač ostaviti još nekih 10 minuta u isključenoj rerni, pa ga tek onda izvaditi. Sačekati da se ohladi pa ga posuti prah šećerom.

1 comment: