- 500 g mladog sira
- 300 g margarina
- 2 žumanceta
- 3 kašike mleka
- 1 kašika šećera
- 25 g svežeg kvasca
- 500 g brašna
- 2-3 kašičice soli
- rendani kačkavalj/trapist
U toplo mleko dodati kašiku šećera i izmrvljen kvasac, pa sačekati da kvasac nadođe. Mikserom umutiti sir, margarin, žumanca, dodati brašno, so, nadošao kvasac i umesiti testo. Testo prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti sat vremena da se odmori. Na pobrašnjenoj radnoj površini testo razviti ne previše tanko, vaditi kalupom pogačice, ređati u tepsiju obloženu pek papirom, posuti rendanim kačkavaljem ili trapistom i peći na 180 C.
SAVRŠENE SU !!!
ReplyDeletePredivno izgledaju, a po sastavu ne sumnjam da su i preukusne...
ReplyDeleteFantastično izgledaju a obzirom na sastav namirnica ne sumnjam u njihov ukus, bravo!
ReplyDeleteHvala vam, drage moje:)
ReplyDeleteZaslužila si nagradu, svrati kod mene i preuzmi je!!!
ReplyDelete