- 125 ml slatke pavlake
- 100 g mlečne čokolade
- 125 g gorke čokolade
- 0,5 štapića vanile
- 2 kašike gorkog kakao praha
- 1 kašika šećera u prahu
- 1 kašika vanilin šećera
U posudi zagrejati slatku pavlaku, dodati izlomljenu mlečnu i gorku čokoladu, mešati dok se čokolada skroz ne istopi. Štapić vanile preseći na pola i nožem izvaditi jezgru. Umešati u vruću smesu od čokolade. Ohladiti na sobnoj temperaturi. Smesu mikserom mutiti dok ne postane svetla i čvrsta, pa je staviti u frižider na sat vremena (može i preko noći). Pomešati kakao, šećer u prahu i vanilin šećer. Od čokoladne smese malom kašičicom vaditi komadiće veličine trešnje pa oblikovati kuglice koje treba uvaljati u mešavinu od kakaa, šećera i vanilin šećera.
P.S: Izvor: Velika kuharica, Kolači za svaku prigodu, Marjan tisak, d.o.o. Split, 2007
Savršene su !!!
ReplyDelete