- 200 g čokolade
- 200 g putera
- 200 g smeđeg šećera
- 1 dl vruće vode
- 1 dl kisele pavlake
- 2 jajeta
- 200 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 5 kašika gorkog kakao praha
Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 80 g margarina
- 2-3 kapi ulja
- šarene mrvice / perlice (opcionalno)
Izlomljenu čokoladu, puter, smeđi šećer i 1 dl vruće vode staviti u šerpicu i otopiti na laganoj vatri.Sačekati malo da se prohladi , pa umešati jaja i kiselu pavlaku. Dodati kakao i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Smesu izliti u podmazanu, pobrašnjenu tepsiju i peći na 160 C oko 35-40 minuta. Na ispečen i ohlađen kolač staviti čokoladnu glazuru od 100 g čokolade i po želji ukrasiti šarenim mrvicama ili perlicama.
Izvor: BBC Good Food, uz manje izmene.
Savršeno !!!ODLIČAN RECEPT!!!
ReplyDelete