2011/01/25

Slane kiflice


  • 600 g brašna
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 1 kašika šećera
  • 4 dl mlakog mleka
  • 2-3 kašičice soli
  • 60 g margarina/putera
  • krupna morska so za posipanje

U 4 dl mlakog mleka dodati kašiku šećera i suvi kvasac, pomešati i ostaviti da kvasac proradi. Od brašna, soli i nadošlog kvasca zamesiti testo. Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se odmara dva sata. Nadošlo testo podeliti na 4 jednaka dela, pa svaki deo posebno razvući oklagijom u krug (što tanje), premazati otopljenim puterom ili margarinom, pa nožem iseći na 8 trouglova. Trouglove urolati u kiflice, zatim ih složiti na pleh obložen papirom za pečenje. Kiflice premazati vodom, posuti krupnom morskom solju i peći na 210 C 15-20 minuta tj. dok ne porumene.

4 comments: