2010/07/06

Gibanica sa sirom i spanaćem


  • 500 g kora za gibanicu
  • 500 g sitnog sira
  • 500 g seckanog (blanširanog) spanaća
  • 5 jaja
  • 0,5 dl ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • so
I još treba:
  • 1,5 dl jogurta
  • 1 jaje
Za fil sjediniti jaja, sir, spanać, ulje, prašak za pecivo, so, i dobro umutiti. Tepsiju srednje veličine premazati uljem, na dno staviti 2 kore (+2 kore ostaviti sa strane). Ostale kore jednu po jednu malo zgužvati, uvaljati ih u fil i ređati jednu do druge preko prve dve kore. Gibanicu poklopiti dvema korama koje smo ostavili sa strane, pa na kraju gibanicu premazati mešavinom 1,5 dl jogurta i jednog jajeta. Peći na 200C dok ne porumeni.

No comments:

Post a Comment