2009/10/02

Mućkalica sa piletinom


  • 600 g pilećeg belog mesa
  • 100 g pirinča
  • 2 glavice luka
  • 1 sveža paprika
  • 3 paradajza
  • 1 ljuta papričica
  • 2 dl pileće supe
  • 0,5 veze peršuna
  • 1 kašičica crvene mlevene paprike
  • 4 kašike pavlake
  • 0,5 dl ulja
  • vegeta
  • so
  • biber
Pileće belo meso isečeno na šnicle začiniti po ukusu, ispržiti na ulju pa ga iseći na rezance. Papriku i paradajz iseći na kocke, ljutu papričicu na kolutove, a luk i peršun sitno iseckati. Pirinač obariti u slanoj vodi. Na masnoći od mesa propržiti luk, dodati papriku, paradajz i ljutu papričicu, pa dinstati na umerenoj temperaturi dok povrće ne omekša. Dodati meso, pirinač, peršun i mlevenu papriku, začiniti po ukusu, pa zaliti supom i dinstati još oko 5 minuta. U gotovo jelo umešati kiselu pavlaku i to je to:)

No comments:

Post a Comment