2009/10/21

Krmenadle sa prelivom


  • 4 svinjske krmenadle
  • 2 jaja
  • 2 supene kašike + 0,5 dl mleka
  • 2 dl kisele pavlake
  • 3 češnja belog luka
  • 100 g brašna
  • 100 g prezle
  • 1,5 kašika mešavine začina
  • pola kašičice majorana
  • so
  • biber
  • ulje
Krmenadle posoliti, povegetiti, dodati i majoran i istanjiti kuvarskim čekićem. Jaja i 2 kašike mleka izmutiti žicom za mućenje. Svaku krmenadlu uvaljati prvo u brašno, zatim u izmućena jaja i na kraju u prezlu i pržiti u tiganju na zagrejanom ulju. U sud sa preostalim izmućenim jajima dodati izgnječene češnjeve belog luka, pavlaku, 0,5 dl mleka i izmutiti žicom za mućenje. Krmenadle poređati u vatrostalnu posudu i preliti mešavinom jaja, pavlake i mleka. Peći 30 minuta na 200C. Na činiju za servirnje staviti prethodnu obarenu mešavinu povrća, a na povrće stepenasto poređati krmenadle sa prelivom.
P.S: izvor: Hrana i Vino, Oktobar 2009

2 comments: