2009/05/11

Zlatiborska krmenadla


  • 4 krmenadle
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 paprika
  • 1 paradajz
  • so
  • biber
  • ulje za prženje
  • feta sir/kajmak/švapski sir
  • 1 ljuta papričica
  • 50 g mesnate slanine
Na umereno zagrejanom tiganju ispeći posoljene krmendle sa obe strane, pa ih izvaditi na tanjir prekriven papirnom salvetom da bi se upio višak ulja. U istom tiganju propržiti luk isečen na rebarca, dodati papriku isečenu na rezance i na kraju paradajz isečen na manje kriške. Začiniti i dinstati nekoliko minuta. U tanjir staviti krmenadlu, prekriti je dinstanim povrćem. Preko povrća staviti sir formiran u kuglu, a navrh sira kolut ljute papričice. Pored sira staviti reš pečene listiće slanine.

P.S: Recept je iz časopisa Kuhinjica, Broj 7, oktobar/novembar 2007.

No comments:

Post a Comment