2011/12/10

Non Plus Ultra



Za testo:


  • 200 g brašna

  • 200 g putera/margarina

  • 50 g vanilin šećera

  • 2 žumanceta

I još treba:


  • 2 belanceta

  • 200 g šećera u prahu

  • par kapi limunovog soka

  • pekmez od kajsija (oko 200 g)


Od brašna, putera, vanilin šećera i žumanaca umesiti glatko testo. Umotati ga u providnu foliju i staviti u frižider na sat vremena. Testo rastanjiti na pobrašnjenoj radnoj površini, rakijskom čašicom vaditi krugove pa ih poslagati u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Belanca umutiti sa par kapi limunovog soka, postepeno dodavajući šećer u prahu dok smesa ne bude dovoljno čvrsta. Na svaki krug staviti po kašičicu fila od belanaca i peći na 160 C oko 20 minuta dok ne dobiju svetložutu boju. Ostaviti ih da se skroz ohlade pa ih spajati pekmezom.

1 comment:

  1. volim ovaj kolačić, ali meni osobno nikad nije uspio iako ga i dalje pokušavam napraviti

    ReplyDelete