- 2 veća plava patlidžana
- 2 glavice crnog luka
- 500 g mlevenog mesa
- 50 g putera
- 2 pune kašike brašna
- 5 dl mleka
- 50 gr parmezana
- 250 g kaškavalja
- 2 jajeta
- 1,5 dl soka od paradajza
- vegeta
- so
- biber
- ulje
- origano
- bosiljak
- majčina dušica
Plavi patlidžan iseći na kolutove i kratko propržiti u teflon tiganju. Crni luk sitno nascekati i propržiti na malo ulja. Dodati mleveno mesoi kratko propržiti. Sipati sok od paradajza, dodati malo vegete, origano, bosiljak i majčinu dušicu i dinstati dok meso ne omekša a suvišna tečnost ne uvri. Posebno u manjoj šerpi notopiti puter, dodati brašno i kratko propržiti. Postepeno dolivati mleko i mešati dok se ne zgusne. U sos dodati umućena jaja, parmezan, so i malo vegete. Vatrostalnu posudu nauljiti, pa dno prekriti kolutovima patlidžana. Naneti polovinu fila od mesa, zatim preliti trećinom bešamela i posuti sa malo rendanog kačkavalja. Isti postupak filovanja ponoviti još jednom i završiti kolutovima patlidžana. Preliti preostalim bešamelom i posuti kačkavaljem. Peći u zagrejanoj rerni na 200 C dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana, 11/2011, sa manjim izmenama.
No comments:
Post a Comment