2011/10/03

Okrugla pita sa sirom






Za fil:
  • 1 šolja brašna
  • 1 šolja jogurta
  • 1 šolja kisele vode
  • pola šolje ulja
  • 3 jajeta
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kašičica soli
I još treba:
  • 500 g tankih kora za pitu
  • 500 g mladog sira
  • so


Umutiti jogurt, ulje, brašno, kiselu vodu, jaja, prašak za pecivo i so. Posebno izmrviti mladi sir i dodati 5 kašika prethodno pripremljene smese i promešati. Na prvu koru staviti 3 kašike fila od jogurta.

Fil premazati preko cele kore.



Prekriti drugom korom, preko nje naneti malo izmrvljenog sira, pa uviti u rolat.

Rolat zaviti u krug i staviti na sredinu nauljene tepsije.



Isti postupak ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal.


Preliti sa ostatkom fila od jaja i jogurta i peći u zagrejanoj rerni na 200 C oko 40 minuta dok ne porumeni.

Izvor: Coolinarika, sa manjim izmenama.

3 comments: