2011/09/13

Fina krem torta


  • 1 l mleka
  • 16 kašika šećera
  • 40 g želatina u prahu
  • 1 l slatke pavlake
  • 300 g mlevenog keksa
  • 100 g bele čokolade
  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 2 kesice šlaga

U mleko dodati šećer i ostaviti da proključa. Preliti želatin sa 16 kašika vode i ostaviti da nabubri. Nabubreo želatin dodati u ključalo mleko, promešati i skloniti sa ringle. Sačekati da se ohladi, staviti u frižider i ostaviti da miruje najmanje 8 časova dok se ne dobije pihtijasta masa. Umutiti slatku pavlaku, pa je dodavati kašiku po kašiku u fil od mleka i želatina uz neprestano mešanje. Smesu podeliti na 3 dela, u prvi deo dodati mleveni keks, u drugi otopljenu belu čokoladu, a u treći deo otopljenu crnu čokoladu. U kalup za tortu obložen providnom folijom sipati fil sa crnom čokoladom, zatim fil sa belom čokoladom i na kraju fil sa mlevenim keksom. Tortu ostaviti još par sati u frižideru da se stegne, izvrnuti je na tacnu i ukrasiti šlagom.


P.S:Izvor: Dobra hrana, 11/2010

1 comment: