2011/10/07

Pitice sa jabukama




  • 500 g lisnatog testa

  • 3 veće jabuke

  • 2 vanilin šećera

  • 3 kašike šećera

  • 2 kašike soka od limuna

  • 1 kašičica cimeta

  • 1 kašika putera

  • 1 jaje

  • šećer u prahu


Jabuke očistiti i iseći na kockice. U teflonskom tiganju otopiti puter, dodati jabuke, šećer, vanilin šećer i sok od limuna. Kuvati uz neprastano mešanje dok jabuke ne omekšaju. U ohlađen fil dodati cimet i promešati. Lisnato testo istanjiti oklagijom na debljinu od 4 mm. Okruglom modlom za krofne izvaditi krugove od testa. Na svaki krug staviti malo fila od jabuke pa preklopiti testom.


Krajeve testa slepiti pomoću viljuške, pa jajetom premazati pitice.


U pleh obložen papirom za pečenje poslagati pitice i peći ih u zagrejanoj rerni na 180 C dok ne porumene. Kada se pitice ohlade, posuti ih šećerom u prahu.

Izvor: Dobra hrana, 10/2010





2 comments:

  1. Izgledaju jakoo fino, imam lisnatog idem ih odmah napraviti, hvala na receptu:)

    Ugodan vikend.

    ReplyDelete