Za koh:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 12 kašika griza
- narendana kora limuna
- 1,5 dl mleka
- 6 kašika šećera
- 2 kesice vanilin šećera
- 2 šolje jagoda
- 1/3 šolje šećera
- malo cimeta
- 1 kašičica gustina
Mikserom umutiti sneg od belanaca, dodati šećer, vanilin šećer, i mutiti dalje sve dok masa ne postane čvsta. Smanjiti brzinu miksera, dodati jedno po jedno žumance, rendanu koru limuna, i na kraju kašiku po kašiku griza. Umućenu masu izručiti u podmazanu i pobrašnjenu vatrostalnu posudu i peći u zagrejanoj rerni na 200 C dok ne porumeni. U međuvremenu mleko skuvati sa šećerom i vanilin šećerom, pa vrelo preliti preko vrućeg, pečenog koha. Za preliv od jagoda jagode iseckati, staviti ih u šerpicu, dodati cimet i šećer, pa prokuvati. Gustin razmutiti u malo vode, preliti preko jagoda i kuvati još par minuta. Izmiksati u blenderu. Ohlađen koh preliti prelivom od jagoda i servirati.
Odlično! :)
ReplyDelete