2010/11/30

Francuska torta sa jabukama

Za testo:
  • 75 g putera
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 2 jajeta
  • 100 g brašna
  • 50 g gustna
  • 1 kašičica praška za pecivo
I još treba:
  • 750 g kiselkastih jabuka
  • 1,5 dl kisele pavlake
  • 50 g šećera
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 2 jajeta
  • 1 kašika šećera u prahu

Puter penasto umutiti sa šećerom i vanilin šećerom, dodati jaja, gustin i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Još jednom sve to dobro izmiksati i sipati u podmazan okrugli kalup. Površinu testa poravnati, pa na testo poređati oljuštene i na kriške isečene jabuke.Peći 35 minuta na 180C. Pavlaku, jaja, šećer i vanilin šećer izmiksati i ovom smesom preliti jabuke. Kolač vratiti u rernu i peći još 25 minuta. Ohlađen kolač posuti šećerom u prahu i poslužiti.

2 comments: