- 3 jajeta
- 200 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 100 g otopljenog margarina
- 2 dl jogurta
- 150 g oštrog brašna
- 150 g glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
- šljive
Za posipanje:
- smeđi šećer
- cimet
Jaja penasto umutiti sa šećerom i vanilin šećerom, dodati otopljen margarin i jogurt, a na kraju glatko i oštro brašno i prašak za pecivo. Sve to dobro izmiksati i sipati u podmazanu i pobrašnjenu tepsiju. Od gore poređati prepolovljene šljive, posuti ih smeđim šećerom i cimetom i peći na 200C.
ovih dana svuda po blogovima nicu kolaci s sljivama kao pecurke posle kise,a ja sa svojim kiselim, nezrelim i otuznim sljivama samo gledam i sladim se tako jel je davno proslo vreme lepih slatkih socnih pravih domacih sljiva.
ReplyDeletesvugdje nailazim na ovakve kolače, a baš trenutno nemam vremena da ih radim, jedva čekam vikend :)
ReplyDelete