Za testo:
- 200 g brašna
- 100g margarina
- 1 jaje
- 1 kašičica soli
Za fil:
- 500 g tikvica
- 100 g Feta sira
- 100 g rendanog trapista
- 2 češnja belog luka
- 1 kašičica soli
- 3 kašike seckane mirođije
- 2 čaše kisele pavlake (400 g)
- 3 jajeta
Od brašna, margarina, 1 jajeta i soli zamestiti prhko testo, zamotati ga u prozirnu foliju i staviti u frižider na 1h. Testo izvaditi, rasklagijati ga i staviti u okrugli kalup za pite (kalup prethodno namazati margarinom i posuti brašnom).Tikvice izrendati na krupno rende, ocediti ih od suvišne tečnosti i rasporediti ih po testu. U jednoj posudi pomešati jaja, kiselu pavlaku, dodati izmrvljenu Fetu, rendani trapist, so, izgnječen beli luk i mirođiju, sve to dobro promešati i preliti preko tikvica. Pitu peći na 200C nekih 45-50 minuta.
odlično i ovo printam, sigurno ću isprobati
ReplyDelete