2014/02/10

Kuglof sa pomorandžama (Dr. Oetker)

  • 350 gr brašna
  • 50 gr gustina
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 200 gr šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • 250 gr putera/margarina
  • 5 jaja
  • sok i rendana kora 1 pomoradže
  • 100 gr suvog grožđa ili bilo kojeg suvog ili kandiranog voća po želji

Margarin penasto umutiti sa šećerom i vanilin šećerom, dodati jaja, sok i rendanu koru pomorandže i sve dobro izmiksati. Brašno pomešano sa gustinom i praškom za pecivo dodati prethodnoj smesi. Na kraju umešati i grožđice ili neko drugo suvo voće po želji, pa kašikom sjediniti da se sve lepo poveže. Smesu sipati u podmazan, pobrašnjen kalup za kuglof i peći na 180 C oko 55 minuta. Sačekati da se kuglof ohladi u kalupu, zatim ga izvrnuti na tanjir i posuti šećerom u prahu.

2 comments: