- 350 gr brašna
- 50 gr gustina
- 1 kesica praška za pecivo
- 200 gr šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
- 250 gr putera/margarina
- 5 jaja
- sok i rendana kora 1 pomoradže
- 100 gr suvog grožđa ili bilo kojeg suvog ili kandiranog voća po želji
Margarin penasto umutiti sa šećerom i vanilin šećerom, dodati jaja, sok i rendanu koru pomorandže i sve dobro izmiksati. Brašno pomešano sa gustinom i praškom za pecivo dodati prethodnoj smesi. Na kraju umešati i grožđice ili neko drugo suvo voće po želji, pa kašikom sjediniti da se sve lepo poveže. Smesu sipati u podmazan, pobrašnjen kalup za kuglof i peći na 180 C oko 55 minuta. Sačekati da se kuglof ohladi u kalupu, zatim ga izvrnuti na tanjir i posuti šećerom u prahu.
Jaja,koliko?
ReplyDeleteIdu 5 jaja, ipsravila sam recept:)
ReplyDelete