2013/07/08

Fritata sa tikvicama

  • 1 glavica crnog luka
  • malo maslinovog ulja
  • 400 gr tikvica
  • 200 gr spanaća
  • 150 gr Feta sira
  • so
  • biber
  • vegeta po ukusu
  • 6 jaja
  • pola kašilice praška za pecivo
  • rendani kačkavalj

Na maslinovom ulju prodinstati luk da bude staklast. Dodati na kockikce isečene tikvice  i dalje dinstati nekih 5-10 minuta. Spanać preliti ključalom vodom, ostaviti 5 minuta, ocediti i dodati tikvicama zajedno sa Fetom. Sve to posoliti, pobiberiti, a ko voli, može da doda i malo vegete. Tiganj skinuti sa vatre,  dodati ulupana jaja sa praškom za pecivo, pa sve to izliti u okrugli kalup. Fritatu peći na 180 C dok ne dobije lepu boju. Posuti rendanim kačkavaljem i seći na trouglove.

No comments:

Post a Comment