2012/06/01

Piletina sa senfom i lukom

  • 700 gr pilećih karabataka bez kože i kostiju
  • so
  • biber
  • malo vegete
  • 2 glavice crnog luka
  • 2-3 kašike senfa
  • 2 dl suvog belog vina
  • malo ulja
  • seckani peršun za ukrašavanje
Pileće karabatake začiniti solju, biberom i vegetom, pa ih ispeći na vrelom ulju. Ne treba dugo, samo par minuta sa svake strane, taman toliko da meso promeni boju. U međuvremenu luk očistiti i iseći na tanke kolutove, a belo vino i senf žicom umutiti u jednoličnu smesu. Izvaditi meso iz tiganja, pa na preostaloj masnoći ispržiti kolutove crnog luka. Luk treba dinstati nekih 10-15 minuta, jer nije dovoljno da bude staklast, nego treba da bude braonkaste boje. Vratiti meso u tiganj pa sve to zaliti mešavinom belog vina i senfa. Ostaviti par minuta da provri, pa sve preručiti u vatrostalnu posudu. Prekriti alufolijom i peći na 200 C nekih 25-30 minuta. U zadnjih 5 minuta peći bez alufolije da bi meso lepo porumenelo. Pre serviranja dekorisati seckanim peršunom (po receptu Judite Štal).

2 comments: