2010/12/30

Lisnati mafini


  • 500 g lisnatog testa
  • 2 jajeta
  • 2 dl pavlake
  • 3 kašike prezle
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 kašike ajvara
  • 200 g praške šunke
  • 100 g kačkavalja
  • 4 kašike ulja
  • 50 g maslina bez koštica
  • origano
  • so
Lisnato testo istanjiti oklagijom na debljinu od 0,5 cm, a zatim odgovarajućim kalupom vaditi krugove prečnika 9 cm. Šunku iseći na kockice, masline na kolutove, a kačkavalj izrendati na krupno rende. Umutiti jaja, pavlaku, ajvar, prezle, prašak za pecivo, origano i malo soli. Dodati kačkavalj, šunku, masline i polako promešati. Kalupe za mafine premazati uljem i obložiti kolutovima lisnatog testa. U udubljenja od testa sipati pripreljenu smesu i poravnati. taviti da se peče u zagrejanu rernu na 200 C dok ne porumeni.
P.S: Izvor: Dobra hrana, 05/2010.

No comments:

Post a Comment