- 500 g lisnatog testa
- 2 jajeta
- 2 dl pavlake
- 3 kašike prezle
- 1 prašak za pecivo
- 2 kašike ajvara
- 200 g praške šunke
- 100 g kačkavalja
- 4 kašike ulja
- 50 g maslina bez koštica
- origano
- so
Lisnato testo istanjiti oklagijom na debljinu od 0,5 cm, a zatim odgovarajućim kalupom vaditi krugove prečnika 9 cm. Šunku iseći na kockice, masline na kolutove, a kačkavalj izrendati na krupno rende. Umutiti jaja, pavlaku, ajvar, prezle, prašak za pecivo, origano i malo soli. Dodati kačkavalj, šunku, masline i polako promešati. Kalupe za mafine premazati uljem i obložiti kolutovima lisnatog testa. U udubljenja od testa sipati pripreljenu smesu i poravnati. taviti da se peče u zagrejanu rernu na 200 C dok ne porumeni.
P.S: Izvor: Dobra hrana, 05/2010.
No comments:
Post a Comment