2009/02/04

Čiken mil



  • 500 gr pilećeg belog mesa
  • 3 kašike ulja
  • 3 kašike brašna
  • 0,5 l mleka
  • 200 g kisele pavlake
  • so
  • peršunov list
  • biber
  • 100 g brokolija
  • 200 g šargarepe
  • 200 g praziluka
  • 200 g šampinjona
Pileće meso iseći na rezance i propržiti na zagrejanom ulju. Pečeno meso izvaditi na tanjir, a u tiganj dodati brašno, naliti mlekom, dodati kiselu pavlaku i začine. Kuvati na tihoj vatri dok se n ezgusne. Povrće iseckati i probariti. Gotovim sosom preliti pileće meso i servirati sa barenim povrćem.
P.S: Izvor: Kuhinjica, 18/2008. Ja sam uz bareno povrće, naravno, morala da ispečem i malo krompirića:)

No comments:

Post a Comment