- 1 margarin (250 g)
- 3 dl šećera
- 4 jajeta
- rendana kora od 1 narandže
- 5 dl brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 80 ml sveže ceđenog soka od pomorandže
I još treba:
- 2,5 dl šećera u prahu
- 2 kašike soka od narandže
- 2 kašike mleka
- rendana narandžina kora
Penasto umutiti margarin i šećer, dodati jaja, rendanu narandžinu koru, brašno pomešano sa praškom za pecivo i na kraju sok od pomorandže. Sve to dobro izmiksati i izliti u podmazan i pobrašnjen kalup za kuglof. Peći na 170 oko 45 minuta i ostaviti da se ohladi. Kuglof izvrnuti na tanjir i išarati ga prelivom koji se pravi od prah šećera, mleka i soka od pomoradže (sve se samo pomeša da se dobije gušća smesa). Kuglof ukrasiti rendanom korom narandže i servirati.
baš lijepo izgleda ovaj kuglof
ReplyDeleteovo ti tako dobro izgleda a još narandža. Divno!
ReplyDeleteObozavam ovakve poslastice, krasno izgleda
ReplyDeletePrelep je kuglof.....Verujem da je i ukusan. Prvi put sam na blogu i mislim da cu uzivati u ostatku recepata! Pozdrav, odoh da zavirim jos malo!
ReplyDeletePrelep je! :)
ReplyDelete