2010/03/03

Najdželin hleb od banana


  • 100 g grožđica
  • 75 ml tamnog ruma
  • 175 g brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 0,5 kašičice soda bikarbone
  • 0,5 kašičice soli
  • 125 g otopljenog putera
  • 150 g šećera
  • 2 jajeta
  • 300 g oljuštenih banana
  • 100 gr naseckanih oraha (po originalnom receptu 60 g)
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

Grožđice preliti sa rumpom, staviti da provri i skloniti sa ringle. Otopljen puter pomešati sa šećerom, jajima i izmiksanim bananama. U posebnoj posudi pomešati brašno, prašak za pecivo, soda bikarbonu i so, pa sjediniti sa prethodnom smesom. Na kraju dodati grožđice, naseckane orahe i ekstrakt vanile, varjačom pomešati i sipati u podmazan, brašnom posut kalup za komišbrot. Peći na 170 C oko 60 minuta.

P.S: Recept je sa Najdželinog web sajta.Ovaj hleb od banana je jako mekan, divnog ukusa, a poseban "šmek" mu daju banane, orasi i grožđice.

No comments:

Post a Comment