2009/06/05

Preliv od karamele


  • 200 g šećera
  • 100 g putera
  • 1,5 dl neutralne pavlake
U manjoj šerpici rastopiti šećer da dobije zlatno žutu boju. Dodati puter i ostaviti da provri. Kad je sirup počeo da vri, dodati i neutralnu pavlaku, sačekati još jednom da provri. Skinuti sa vatre i ostaviti da se preliv ohladi.

P.S: Ekstra fin i kremast toping za palačinke, kolače ili sladoled:)

4 comments:

  1. ovaj put ću da se oduševljavam prvo ovom šoljicom..joj kako je lepa :)))
    a naravno i preliv je super, ne sumnjam ni malo u ukus...

    ReplyDelete
  2. Šolja je iz Mostara, ručni rad, i meni je jedna od omiljenih:)Zato je i koristim za sve i svašta (za med, za slatko, razne prelive, ne bitno šta, samo da je na stolu:))

    ReplyDelete
  3. Pravim ga danas, treba mi kao dodatak uz nešto što ću da sprečkam sama iz glave :)))
    Javljam kako je ispalo.
    Pozdrav!!

    ReplyDelete
  4. Mislim da je preliv dovoljno sladak da bi se dopao i Tebi i tvojim muškima:)Znam da volite kad je baš slatko:))) A posle dolazim kod tebe na blog da se "virtuelno" zasladim i ja, kad već drugačije ne mogu:))

    ReplyDelete