2009/06/07

Piletina sa paradajzom


  • 500 g pilećeg belog mesa
  • 4 paradajza srednje veličine
  • 1 glavica crnog luka
  • 4 čena belog luka
  • malo maslinovog ulja
  • so
  • biber
  • peršun
  • 250 g pirinča
Na zagrejanom ulju propržiti pirinač, posoliti ga i zaliti dvostrukom količinom vrele vode u odnosi na pirinač. Lagano mešati par minuta. Posudu poklopiti i nakon 5 minuta skinuti sa vatre. Pileće belo meso iseći na kocke i propržiti na zagrejanom maslinovom ulju. Kad je meso gotovo, izvaditi ga iz tiganja, a na preostaloj masnoći propržiti sitno sečeni crni luk. Kad luk porumeni, dodati oljušten i na kocke isečen paradajz. Posle 10 min. dodati sitno sečeni beli luk i začine. U sve to dodati ranije pripremljenu piletinu i nastaviti sa kuvanjem još oko 5 minuta. Jelo začiniti po ukusu, i servirati uz ranije pripremljen pirinač i uz salatu od svežeg kupusa.

No comments:

Post a Comment