- 500 g pilećeg belog mesa
- 4 paradajza srednje veličine
- 1 glavica crnog luka
- 4 čena belog luka
- malo maslinovog ulja
- so
- biber
- peršun
- 250 g pirinča
Na zagrejanom ulju propržiti pirinač, posoliti ga i zaliti dvostrukom količinom vrele vode u odnosi na pirinač. Lagano mešati par minuta. Posudu poklopiti i nakon 5 minuta skinuti sa vatre. Pileće belo meso iseći na kocke i propržiti na zagrejanom maslinovom ulju. Kad je meso gotovo, izvaditi ga iz tiganja, a na preostaloj masnoći propržiti sitno sečeni crni luk. Kad luk porumeni, dodati oljušten i na kocke isečen paradajz. Posle 10 min. dodati sitno sečeni beli luk i začine. U sve to dodati ranije pripremljenu piletinu i nastaviti sa kuvanjem još oko 5 minuta. Jelo začiniti po ukusu, i servirati uz ranije pripremljen pirinač i uz salatu od svežeg kupusa.
No comments:
Post a Comment