Prvi sloj:
- 1 margarin
- 300 g Plazma keksa
Drugi sloj:
- 1 kg jabuka
- šećer
- cimet
Za patišpanj:
- 5 jaja
- 5 kašika šećera
- 5 kašika brašna
I još treba:
- 2 kesice šlaga
- preliv od karamele
Margarin razmazati po dnu tepsije, pa preko rasporediti izlomljen Plazma keks. Preko Plazma keksa idu narendane jabuke (ne treba ih cediti), a preko jabuka šećer i cimet (količina po ukusu). Belanca umutiti u čvrst sneg, pa naizmenično dodavati šećer i žumanca, sve vreme muteći mikserom. Na kraju varjačom umešati i brašno, pa smesu preliti preko jabuka. Peći na 180 C oko 25 minuta. Kad je kolač ispečen, pustiti da se ohladi, pa ga premazati umućenim šlagom. Seći na kocke i svako parče preliti prelivom od karamele.
odličan recept, jednostavan i ukusan :)
ReplyDeleteDivno zvuci! Da li treba kolac kad bude pecen prevrnuti pa tek onda premazati slagom?
ReplyDeleteDragi Bojane, ne, kolac ne treba prevrnuti, dole je Plazma keks, pa jabuke, pa patispanj, pa slag, ovim redosledom. Veliki pozdrav,
ReplyDeleteEva