- 4 paradajza
- 1 glavica luka
- 2 paprike
- 1 plavi patlidžan
- 2 manje tikvice
- malo majčine dušice
- 2 grančice ruzmarina
- list lovora
- 2 čena belog luka
- so
- biber
- malo maslinovog ulja
Za umak:
- 150 ml kisele pavlake
- 3 kašike kiselog mleka
- 3 kašike seckanog peršuna
- 2 čena belog luka
Iseći paradajz, luk, paprike i plavi patlidžan nakrupno. Tikvice iseći na deblje kolutove. Povezati u buketić malo majčine dušice, dve grančice ruzmarina i list lovora, a beli luk (ukupno 4 čena) iseći na listiće. Na malo maslinovog ulja ispržiti plavi patlidžan, dodati luk, tikvice, papriku, pola bleog luka i vezicu sa začinima, i kratko prokrčkati. Umešati paradajz, posoliti, pobiberiti i krčkati dalje poklopljeno oko 30 minuta. Iseckati 3 kašike peršuna i pomešati sa 150 ml kisele pavlake i 3 kašike kiselog mleka. Dodati ostatak belog luka i servirati uz ratatuj kao umak. (Ili sve sastojke za umak samo staviti u blender, kao što sam ja radila).
No comments:
Post a Comment