2009/06/04

Slani štapići sa kačkavaljem


  • 500 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2,5 dl mlakog mleka
  • 1 jaje
  • 2 kašičice soli
  • 150 putera / margarina
  • 150 gr rendanog kačkavalja
I još treba:
  • 1 jaje za premazivanje štanglica
  • krupna morska so
  • lan, susam
U brašno dodati prašak za pecivo, mlako mleko, soli po ukusu, 1 jaje, puter i izrendan kačkavalj i zamestiti testo. Umotati ga u providnu foliju i ostaviti oko pola sata u frižideru. Testo oklagijom rastanjiti na 1 cm, premazati ga umućenim jajetom, posuti susamom i lanom (a može i kim da se stavi i krupna morska so), i seći štanglice. Pleh obložiti pek papirom, poređati štanglice i peći do zlatno žute boje u prethodno zagrejanoj rerni.


P.S: Recept je sa Coolinarike. Ove štanglice se spremaju ekspresno i oduševile su me ukusom:)

No comments:

Post a Comment