- 300 g lisnatog testa
- 4 kašike mlevenih lešnika
- 800 g jabuka
- 50 g maslaca
- 90 g šećera
- 50 g suvog grožđa
- kašika višnjevače
- 2 jajeta
- kesica vanilin šećera
- 200 ml slatke pavlake
- 0,5 kašičice cimeta
Lisnato testo ostaviti da se otopi, razvući ga oklagijom pa njime obložiti okrugli, namazan kalup. Podići rubove testa i više puta ga probosti viljuškom i posuti mlevenim lešnicima. Jabuke oguliti, očistiti i iseći na kriške. Maslac zagrejati u šerpi, kratko dinstati jabuke, posuti sa 40 g šećera i donstati još 5 min. Suvo grožđe oprati, obrisati i dodati mu višnjevaću. Penasto umutiti jaja sa vanilin šećerom i 30 g šećera. Umešati slatku pavlaku. Rashlađene jabuke rasporediti po lisnatom testu, posuti suvim grožđem, pa preliti kremom od umućeinh jaja i slatkom pavlakom. Kolač peći 40 minuta na 220 C. Preostali šećer pomešati sa cimetom i posuti preko toplog kolača.
baš je dobra :)za ukus ne sumnjam ni malo...
ReplyDeleteDa, baš je jaaaaaaako fina:)(Ranije sam je pravila, al sam sad iskopala fotke i recept. Znaš, sad zbog dijete, jedno vreme nema kolača i slatkiša...) Al već imam čitav spisak recepata za kolače koje ću da pravim od avgusta:)))
ReplyDeleteLjubac!