2009/06/09

Pita od jabuka


  • 300 g lisnatog testa
  • 4 kašike mlevenih lešnika
  • 800 g jabuka
  • 50 g maslaca
  • 90 g šećera
  • 50 g suvog grožđa
  • kašika višnjevače
  • 2 jajeta
  • kesica vanilin šećera
  • 200 ml slatke pavlake
  • 0,5 kašičice cimeta
Lisnato testo ostaviti da se otopi, razvući ga oklagijom pa njime obložiti okrugli, namazan kalup. Podići rubove testa i više puta ga probosti viljuškom i posuti mlevenim lešnicima. Jabuke oguliti, očistiti i iseći na kriške. Maslac zagrejati u šerpi, kratko dinstati jabuke, posuti sa 40 g šećera i donstati još 5 min. Suvo grožđe oprati, obrisati i dodati mu višnjevaću. Penasto umutiti jaja sa vanilin šećerom i 30 g šećera. Umešati slatku pavlaku. Rashlađene jabuke rasporediti po lisnatom testu, posuti suvim grožđem, pa preliti kremom od umućeinh jaja i slatkom pavlakom. Kolač peći 40 minuta na 220 C. Preostali šećer pomešati sa cimetom i posuti preko toplog kolača.

2 comments:

  1. Da, baš je jaaaaaaako fina:)(Ranije sam je pravila, al sam sad iskopala fotke i recept. Znaš, sad zbog dijete, jedno vreme nema kolača i slatkiša...) Al već imam čitav spisak recepata za kolače koje ću da pravim od avgusta:)))

    Ljubac!

    ReplyDelete