2009/06/17

Šampinjoni punjeni spanaćem



  • 12 velikih šampinjona
  • 1 glavica crnog luka
  • 250 g spanaća
  • malo maslaca
  • 2 paradajza
  • 100 g krem sira
  • 3 kašike prezli
  • so
  • biber
  • rendani kačkavalj
Šampinjone očistiti, otkinuti drškice i sitno naseckati. Spanać naseckati na tračice. Maslac zagrejati, dodati sitno naseckan crni luk, drškice šampinjona, dinstati oko 2 minuta i umešati pripremčjen spanać. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Masi dodati kockice oljuštenog paradajza i krem sir. Šampinjone ispuniti filom, ređati u maslacem namazan pleh, posuti prezlama, na svaki šampinjon staviti po komadić maslaca i peći u zagrejanoj rerni na 180 C oko 15 minuta. Izvaditi pleh, šampinjone posuti rendanim kačkavaljem i vratiti u rernu na 5 minuta da se sir otopi i lepo porumeni.

No comments:

Post a Comment